آتش سوزی واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان + جزئیات واژگونی مرگبار اتوبوس در محور فیروزآباد-کوار/ ۱۵ کشته و ۲۷ مصدوم تاکنون مفقودی ۳ گردشگر در دامغان / یک نفر جان باخت تاثیر مصرف لبنیات بر کیفیت خواب نتایج نظرسنجی اسکای اسپورتس: کریستیانو رونالدو؛ برترین بازیکن تاریخ فوتبال تصاویر / مطبوعات شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ / از آش شور شام تا دیپلماسی برای تعویق ماشه سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند

موج جدید کمبود دارو در راه است؟

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با اشاره به تحقق ۴۰۰۰ میلیارد تومان از ۱۵۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات وعده داده‌شده به صنعت داروسازی کشور، نسبت به بروز کمبودهای دارویی در بهمن و اسفندماه سال جاری هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۵ - ۲۰ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 10
کد خبر: ۱۶۷۶۶۷

به گزارش راهبرد معاصر، مرتضی خیرآبادی درباره وضعیت و مشکلات نقدینگی شرکت‌های داروسازی اظهار کرد: سال گذشته یک میلیارد دلار ارز دولتی برای تأمین دارو پرداخت شد که ارزش آن معادل 4200 میلیارد تومان می‌شد اما از زمان اجرای طرح "دارویار" و با تبدیل ارز دولتی صنعت دارو به ارز نیمایی، ارزش این یک میلیارد دلار، به 30 هزار میلیارد تومان رسیده است و بنابراین نیاز به پرداخت تسهیلات به شرکت‌های داروسازی برای افزایش نقدینگی داریم.

 

وی افزود: بانک‌ها به دلایل مختلفی از پرداخت تسهیلات به شرکت‌های دارویی سر باز می‌زنند و از 15 هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی وعده داده‌شده به شرکت‌های داروسازی، تقریباً 4 هزار میلیارد تومان آن محقق شده است.

 

خیرآبادی هشدار داد: اگر دولت و بانک‌ها در تأمین نقدینگی به شرکت‌های داروسازی کمک نکنند بحران جدی را در اواخر بهمن و اسفندماه در زمینه داروها خواهیم داشت و کشور با کمبود دارو مواجه خواهد شد.

 

عضو هیئت مدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی بیان کرد: یکی دیگر از مشکلاتی که صنعت دارو پس از تبدیل ارز دولتی به ارز نیمایی با آن مواجه شده؛ پرداخت مابه‌التفاوت نرخ ارز دولتی و نیمایی است. درواقع شرکت‌ها باید 6 ماه پس از اجرای طرح دارویار، یعنی در بهمن ماه، مابه‌التفاوت را پرداخت کنند اما با توجه به مشکلات نقدینگی، توان شرکت‌ها برای پرداخت این مابه‌التفاوت کاهش یافته است.

 

وی افزود: ما از دولت درخواست کردیم که با توجه به عدم تأمین نقدینگی شرکت‌های داروسازی، پرداخت مابه‌التفاوت گمرکی به تعویق بیفتد.

 

خیرآبادی تصریح کرد: باید ذخیره 6 ماهه دارو در کشور داشته باشیم تا به مشکل برنخوریم اما درمورد برخی داروها میزان ذخیره به کمتر از یک ماه رسیده است و در حال حاضر در تأمین داروها سطح نیمه متعادلی داریم./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار